Begynderkursus – IPP2

Kajakkursus i Jyllinge sejlklub

Kajakafdelingen udbyder i foråret og sommer 2021 tre kajakkurser for begyndere i havkajak (IPP 2).- kurserne vil kunne bookes fra 1. februar 2021

KURSUS 1

-Der er mødepligt hver gang.

Lørdag 17. april vandtilvænning i Roskilde fjord kl.10-13, vi afprøver vores våddragter og andet grej, og leger måske lidt med et par kajakker

Torsdag den 22.  april Kl.17-21.

Lørdag den 24. april Kl. 8-16.

Tirsdag den 27. april Kl. 17-21.

KURSUS 2

Lørdag 1. maj- kl. 9-15

Søndag 2. maj kl.9- 15

Lørdag 8. maj kl.9-15

Søndag 9. maj kl. 9-15

KURSUS 3

Torsdag 3. juni kl.18.00-21.30

Lørdag 5. juni kl 09.00-16.00

Søndag 6. juni  kl. 09.00-16.00

Tirsdag 8. juni kl. 18.00-21.30

KURSUS 4

Torsdag 27. maj kl.16.00-21.00

Lørdag 29. maj kl. 08.00-16.00

Tirsdag 1. juni  kl. 16.00-21.00

Tilmeldingen åbner fra 1. februar 2021

Tilmelding sker her på siden efter først til mølle-princippet. Man skal være fyldt 18 år for at deltage i kurset. Sejlklubbens medlemmer har fortrinsret til kurset.

Alle kan ro havkajak, men det er en klar fordel at du er i god fysisk form. Derudover skal du være indstillet på, at du kommer i vandet hver gang-også selv om vandet er køligt. Bemærk at det er en forudsætning for at deltage i kurset, at du ved kursusstart kan dokumentere, at du kan svømme 600 m i svømmebassin.

Tilmeldingen åbner den 1. februar 2021 og er først gældende, når vi har modtaget betaling.

Bemærk at tilmelding er bindende, og at vi som udgangspunkt ikke tilbagebetaler kontingent eller kursusafgift, hvis kursister bliver forhindret i at deltage i kurset eller vælger at afbryde undervejs. Vi foretager dog en konkret vurdering af hver enkelt situation.

Priser:

For at deltage i kurset skal du være medlem af Jyllinge Sejlklub og kajakafdelingen. Her betaler du for 1 års medlemskab.
Årligt kontingent til Jyllinge Sejlklub inkl.  aktivitetsgebyr til kajakafdelingen = 1.210 kr.
Derudover skal hver kursist betale for selve kajakkurset, som i 2021 koster 1200 kr.
Du kan derfor forvente en samlet pris på 2.410 kr. + 150 kr. til nøglebrik til klubbens faciliteter.
Du kan se alle vores kontingentsatser her.

Mere info om kajakkursus i Jyllinge

Svømmeprøve

Det er en betingelse for at blive medlem af kajakklubben, at man kan svømme mindst 600 meter.
Hvis du skal på kursus hos os skal du derfor tage i svømmehallen og aflægge en svømmeprøve.(Du skal  bare i løbet af sommeren tage, en svømme prøve, i svømmehal, friluftbad, eller andet sted)
Sig ved billetkøb eller til bademesteren, at du skal tage et 600 m svømmebevis til en kajakklub. Så holder de øje med dig og skriver et lille diplom på, at du har gennemført.
I de fleste svømmehaller er det gratis, så I kun skal betale entre.
Svømmebeviset skal fremvises til instruktørerne på første kursusdag (ændring, se neden for)

(Du skal  i løbet af sommeren, tage en svømmeprøve, i svømmehal, friluftbad, eller andet sted, som dokumenterer at du kan svømme 600 m)

Beklædning:

Vi har rabat aftaler med forskellige butikker

Som deltager på vores kajakkursus skal du være klar over, at du kommer i vandet hver gang, der er undervisning – og nogen gange flere gange pr. gang.

Det er derfor vigtigt, at du er fornuftigt påklædt og medbringer rigeligt skiftetøj. Vi gennemgår dette nærmere med årets kursister, men her er nogle gode råd

Vi anbefaler at være påklædt efter 3-lags-prinippet, da det er de bedste måde at holde sig varm, selvom det er vådt.

Inderst

• Undgå så vidt muligt bomuld, da det bliver koldt og tungt i vandet.
  • Medbring i stedet skiundertøj (helst i uld) som inderste lag.
  • Hvis I har strømper på, bør de også være i uld.

Mellemlag:

• Vi anbefaler, at vores kursister investerer i en våddragt. Den behøver ikke at være designet særligt til kajakbrug, men det bedste er modellerne “Long John” / “Long Jane”, som har lange ben men ingen ærmer. Disse dragter giver størst mulig bevægelsesfrihed.
  • Medlemmer af Jyllinge kajakklub kan få rabat ved indkøb af kajakudstyr. Årets kursister vil modtage nærmere information herom før kursusstart.
  • Yderste lag
  • Som yderste lag skal du have noget vindtæt.
  • Det kan eksempelvis være en regnjakke / vindjakke eller du kan investere i en rojakke til kajakbrug.

Fodtøj

• Du skal sørge for at have nogle sko på, som sidder fast (ikke klip-klappere). Derudover skal det være fodtøj, som må blive vådt.
  • Du kan med fordel købe et par neoprensko.

Pauser på land i løbet af kurset

Under kurset kan der holdes pauser i land , medbring derfor regnslag eller ekstra trøje for ikke at blive kold i løbet af  disse ophold.

Praktiske ting

Alle kan ro havkajak!

Det er dog en klar fordel, hvis du er i god fysisk form. Vi har kursister i alle størrelser, former og aldre – og vores instruktører er vant til at håndtere diversitet. Det er dog vigtigt at påpege, at vores kursister skal igennem et fastlagt pensum for at kunne bestå kurset, og at det medfører en del fysiske øvelser. Vi ser derfor gerne, at vores kursister er i god fysisk form og er klar til at hoppe i vandet