Vi byder de lyse aftener velkommen, og vi glæder os til at komme i gang med sæsonen med standerhejsning på lørdag den 29. april kl. 9.00. Vi håber mange vil komme og sætte vi vor smukke stander, spise et stykke morgenbrød.
Hvis du mangler en nøglebrik til klubhus eller toiletterne, er dette en god anledning.
Bestyrelsen
Samarbejde med JGI Swim

JGI Swim ønsker at udbyde åbent vand svømning og det er oplagt at benytte vores dejlige fjord. Vi har derfor i Jyllinge Sejlklub lavet samarbejde med JGI Swim, at de benytter vores faciliteter og styrker vores fælles interesse for vandaktiviteter. mere information følger.
Ungdom

Tirsdag d. 2. maj kl. 17:00 starter sæsonen i Ungdomsafdelingen. Vi glæder os meget til at komme i gang.

Vi har sat et nyt team til at holde styr på aktiviteterne, og det kan godt være at det kommer til at betyde lidt forandringer i måden vi kommer til at gøre tingene på. Vi håber I er friske til at give os en hjælpende hånd med at skabe rammerne for nogle rigtigt gode timer sammen i afdelingen.

Vi har besluttet at indkøbe nye våddragter til klubben og påskønner at alle som hyppigt bruger våddragt, anskaffer sin egen, således vi får højnet standarden på disse for alle sejlere.

Vi skal også have ryddet lidt op i vores ting, men regner med at bruge eftermiddagene, hvor vejret ikke tillader vi kommer på fjorden, til dette arbejde.

Vi skal have flere unge ned og deltage i vores aktiviteter - jo flere vi er des sjovere bliver det, så I må gerne brede budskabet til jeres venner, skolekammerater og bekendte. Vi har masser af udstyr, så der er plads og udstyr til mange flere.

Ellers glæder vi os til nogle dejlige eftermiddage med masser af joller, surfere, SUP’er og kajakker på fjorden. Det er jo det vi alle brænder for. Vi ses snart.
"Aloha alle "Surfere" i JS.

Vi er ved at være klar til 2017 og vi glæder os til at komme i gang. Vi bestræber os på at kunne tilbyde 2 gange åben træning hver uge. Derfor skal vi bede alle medlemmer og juniorerne forældre om at træde til og tilbyde jeres hjælp, for uden frivillige går det ikke.

Vi vil bede om hjælp til det sociale omkring afdelingen og træningen, det kan være en gang kage til alle, eller en som tager sig af at indkalde til "fællesspisning" hvor hver familie tager deres mad med i klubben og så spiser vi sammen.

Vi glæder os til at ser jer og jeres venner og familie igen den første tirsdag i maj.
Kapsejlads sjov 2017

Når man taler med erfarne sejlere på havnen, så hører man ofte at der var 40-60 både hver tirsdag til kapsejlads i 80’eren. Det må have været sjovt med de mange både på fjorden. I 2016 var vi 10-15 både, og vi vil gerne være flere. Det var sjovt, var fair og med fart i højsædet.

I sæsonen 2017 indfører vi et nyt kapsejladshandicapsystem, som er baseret på personlige lystal for forskellige både og besætninger. Hver båd får et lystal basere på en gennemsnitssømiletid, som bliver justeret i løbet af året, alt efter hvor hurtig båden er. Derved får vi et udfordrende og fair system, hvor alle kan vinde. Tanken er lidt som et golfhandicap, som også bliver justeret alt efter hvor god man har været.

Med denne nye måde at sammenligne besætninger, håber vi at kunne lokke flere med på vandet hver tirsdag aften i maj og juni, og igen i august og september. Vi starter den 2. maj kl. 18:30. For nye er det muligt at ’lege’ med et par gange, før man endeligt beslutter sig, og anskaffer sig et Dansk Sejlunion målerbrev. Der er præmie (vin) for hver 4. startende båd, hver tirsdag.

Klubmesterskabet, kaldet Jyllinge Open 2017, sejles d. 23. september er efterhånden en tradition, hvor vi også ser både fra andre klubber i fjorden deltage. Igen i år vil der også være en cruising klasse.

Jyllinge Open er et endags stævne med et par bane sejladser og med en distance sejlads i Roskilde bredning. Det hele sluttes af med en hyggefest om aftenen, hvor der er præmieoverrækkelse og pral. Hvis du har spørgsmål, kontakt en af os fra kapsejladsudvalget.
Plan for 2017 for pigesejlerne

Der sejles pigekapsejlads hver mandag fra d. 1. maj til og med d. 26. juni og igen fra d. 7. august til og med d. 25. september med start på banen kl. 18.30. Der sejles skiftevis op/ned baner og trekantsbaner ligesom der veksles mellem fællesstart og respit start. Efter hver kapsejlads mødes vi i klubhuset og nyder medbragt mad og drøfter kapsejladsen.

I efterårssæsonen afsluttes kapsejladsen d. 4. september med fælles grill. Klubmesterskabet afvikles på Bredningen d. 30. september hvor der sejles op/ned baner samt en distancesejlads. Dagen afsluttes med fælles spisning og hygge. 
Der holdes gløggaften d. 20. november.
Kajak

På grund af den ret milde vinter er der allerede blevet roet knapt 1.100 km., men først efter standerhejsningen går sæsonen rigtig igang.

Der bliver klubroning mandage og onsdage, hvor der om mandagen også vil være tekniktræning, herunder rulletræning.

Vi starter også i år et IPP2 kursus med 20 deltagere. Kurset blev udbudt 1. februar kl. 00.00 og var ret hurtigt overtegnet. Vi starter holdet d. 30. april  i svømmehallen, og fortsætter så i det ”åbne hav” tirsdag d.16. maj, lørdag- søndag d. 20.-21. maj, tirsdag d. 23. maj og tirsdag d. 30 maj. Søndag d. 11. har vi som reservedag, hvis vejret har drillet for meget de andre kursusdage.

Lørdag d. 11. juni deltager vi sammen resten af klubben i havnens dag  ”Vild med vand”. I bededagsferien d. 12-13-14 maj er der mulighed for at ro i Bøgestrømmen , ved Møns Klint mv. , med udgangspunkt fra det gamle røgeri i Gamle Kalvehave.
Fredag- lørdag - søndag  d.16-17-18  juni  er der udbudt en tur til den dejlige ø Omø.
 
Sejlerskolen & Kapsejladsskolen
 
Forårsklargøringen af sejlklubbens fire skolebåde er i fuld gang, men på trods af det kolde og regnfulde forårsvejr forventer vi at bådene er klar til sejlads når sejlsæsonen skydes i gang den 1. maj.
 
Sejlerskolen:
  • Praktisk sejlads med henblik på erhvervelse af duelighedsbevis – kurset henvender sig til nybegyndere eller sejlere som ønsker at erhverve duelighedsbevis.
Kapsejladsskolen:
  • For dig som gerne lære at sejle kapsejlads og sejle med spiler, - du har allerede duelighedsbevis eller nogen erfaring med at sejle med sejl.
Der er stadig ledige pladser på Sejlerskolen og Kapsejladsskolen.
 
Alle interesserede inviteres til informationsaften i Jyllinge Sejlklubs klubhus, mandag den 24. april kl. 19:00. Er du interesseret, eller kender du en der er, så bare mød op, og tag gerne dine venner med. På denne aften vil du få al den information, du kan tænke dig om livet som sejlerskoleelev. Det er naturligvis uforpligtende at møde op, men du får selvfølgelig mulighed for at tilmelde dig til praktisk sejlads 2017.

Yderligere information her eller Rudy Bülow Pedersen, telefon: 26519297
Kapsejladstaktik og trimning af sejl – v. Klaus Høj, verdensmester
 
Den flerdobbelte verdensmester Klaus Høj kommer i Jyllinge Sejlklub og underviser i kapsejladstaktik og trimning af sejl torsdag den 4. maj kl. 19.00. Klaus tager udgangspunkt i trimning af H-bådssejl, men mon ikke at han også er god for en anekdote eller to fra sin flotte karriere. Arrangementet er gratis, men du bedes venligst tilkendegive, at du kommer ved at sende en mail til sejlerskolen@jyllingesejlklub.dk.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2017
Jyllinge Sejlklub, Strandpromenaden 2, 4040 Jyllinge 

Frameld nyhedsmail