Mandagsaftener 2018

Mandagsaftenerne har en tradition for at hygge med andre medlemmer, hvor man bliver beriget med foredrag af forskellig slags. I år har afdelingsbestyrelserne arrangeret foredragene, som favner bredt. Vi håber det fanger alles interesse.

Du skal tilmelde dig på mandagsaften@jyllingesejlklub.dk, og angive hvilke mandagsaftener du ønsker at tilmelde dig til.

Den 22. januar kl. 19.00: ”Hvad der sker under vandet i Roskilde fjord” med Jon Svendsen.

Jon Svendsen er forsker og fiskenørd, der arbejder hos DTU aqua. Han har i år arbejdet på at mærke pighvarrer i Roskilde fjord, for at kortlægge deres vandring. I 2018 vil han arbejde på et projekt omkring kortlægning af ørreder i fjorden – så han arbejder i fjorden, og vil gerne udvide sit netværk, ved at komme og fortælle om sit arbejde i sejlklubben. Jon vil komme og fortælle om hvilke fisk der er i fjorden, samt hvordan erhvervsfiskeri i fjorden har udviklet sig gennem tiderne, efterfulgt at lidt af den nye viden, om de konkrete projekter han arbejder med.

Vært: Pigesejlerne.

Den 5. februar  kl. 19.00: ”Singlehand sejler erfaringer og Silverrudder” med Kristian Skjærlund.

Singlehand-sejlads er meget oppe i tiden. Singlehand, også kaldet at sejle en sejlbåd alene, er målestokken for en moderne ”sømand”. Som for eksempel bliver 450 startpladser ved Singlehand-sejladsen Silverrudder Challenge (verdens største singlehand-kapsejlads) med base fra Svendborg, udsolgt på 38 minutter.

Kristian Skjærlund, vores egen erfarne Singlehand-sejler, kommer og giver et foredrag om erfaringer, do’s and dont’s og deltagelse i Silverrudder Challenge sejladsen de sidste 4 år.

Vært: Kapsejladsudvalget.

Den 26. februar kl. 19.00: ”Redningsveste og påklædning” med en ekspert fra Søsportens Sikkerhedsråd.

Har du nogensinde tjekket dine oppustelige redningsveste? Ved du, hvilke veste man bruger hvornår? Har du beskæftiget dig med redningsveste og påklædning, siden du tog din duelighedsprøve? Vi er så heldige, at vi denne aften har besøg af en ekspert fra Søsportens Sikkerhedsråd, som en del af SejlSikkert-Kampagnen. Du vil blive præsenteret for et oplæg om redningsveste og påklædning, og du vil samt få tips om, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er hensigtsmæssige i netop din situation. Der vil også være diskussion undervejs, da der kan være risiko for, at det er dig, der en dag falder over bord. Derfor er det en god ide at invitere dine gæster/medsejlere til at deltage denne aften og give dem et grundkursus i redningsveste og påklædning. Medbring gerne din redningsvest.

Vært: Sejlerskolen.

Den 12. marts kl. 19.00: ”Design af kajakker” med Bjørn Thomasson.

Bjørn er en hyggelig alsidig herre med mange års erfaringer med sejlads. Han tilbyder kurser omkring kajak, brug af grønlænderåre , navigation , sømandskab og sejlads. Han har designet adskillige både og kajakker, herunder den meget populære Frej kajak.

Bjørn skriver: ”Sejlads skal være enkelt og problemfrit. I USA vokser bådenes størrelse med årene, længden modsvarer alderen på skipperne. I England er det anderledes. I takt med en stigende alder og visdom bliver bådene mindre og lettere. Jeg er mest engelsk. Min første sejlbåd var 11 meter og vejede 10 tons, min seneste er knapt 4 meter og vejer 50 kg. Allerbedst trives jeg i mine 16 eller 13 kg havkajakker”.

Vært: Kajakafdelingen.

Torsdag den 22. marts kl. 19.00 “Windsurfing grej og de nyeste trends” med Lars Helmersen.

Med mange års surferfaring følger Lars Helmersen udviklingen og trends på windsurf tæt. Kom derfor og hør om de nyeste trends og grej. Mandagsaften rykkes til en torsdag grundet Påske.

Vært: Ungdomsafdelingen.

Den 9. april kl. 19.00 afholdes ølsmagning.

Herslev Bryghus er et gårdbryggeri beliggende på Toftegaard i landsbyen Herslev tæt ved Roskilde Fjord. Herslev Bryghus har siden januar 2013 udelukkende produceret økologisk øl. Nøgleordene på Herslev Bryghus er kvalitet, rene økologiske råvarer og sporbarhed i produktionen. De skriver: ”Vi synes, at udvikling og brygning af økologisk øl er sjovt – vi laver øl, vi selv kan li’, og lader årstiderne inspirere os i udviklingen af nye, intense smagsoplevelser”. Herslev Bryghus kommer til Jyllinge og laver ølsmagning, det varer cirka 2 timer og inkluderer smagning af 6-8 øl. Begrænset antal pladser, først til mølle.

Vært: Jyllinge Sejlklub bestyrelse.

Skynd dig at tilmelde dig på mandagsaften@jyllingesejlklub.dk, og angive hvilke mandagsaftener du ønsker at tilmelde.

Leave Comment