Mandagsaftener 2020

Mandagsaften har en tradition for hygge med andre medlemmer, hvor man bliver beriget med foredrag af forskellig slags. I år har afdelingsbestyrelserne arrangeret foredragene, som favner bredt. Vi håber det fanger alles interesse. Skynd dig at tilmelde dig til de forskellige arrangementer!

Da vi gerne vil vide hvor mange som kommer, tilmeld dig et eller flere arrangementer på mandagsaften@jyllingesejlklub.dk

Den 20. april kl. 19.00 holder JS bestyrelse traditionen tro sidste mandagsaften. Denne gang skal vi smage gin fra OriGin CPH – En organisk og 100% kompromisløs gin. Vi skal smage flere gin og forskellige tonic som hører til. For at få en god oplevelse af ginnen, så smager vi først på dem rent. For at fornemme den høje kvalitet og klare smag der er tilstede.

Ginnen er blevet udviklet ud fra det Nordiske Køkken manifest, og er derfor 100% økologisk og af rigtig høj kvalitet. Kun de bedste råvarer bruges til at udvikle denne gin. Med denne gin spiller især aroniabær en stor rolle i smagen. Derudover er der tilsat frugtige bær, kvanrod, kassiabark, lakridsrod og kardemomme. I alt er der 18 botanicals i OriGin CPH.

Ginnen udvindes ved kold destillering, hvilket er med til at bibeholde mere smag fra de botanicals der er tilsat. Smagsnoterne er altså fremtrædende i denne gin, hvilket gør den til et højkvalitets produkt. For at fastholde den høje kvalitet, så produceres ginnen kun i små batches af gangen. Dette gøres på deres mikrodestilleri i Måløv.

Projektet om OriGin CPH gin, også kendt som Aronia Dry Gin, startede i 2017. Her mødtes to danske venner, en gourmet entusiast og en kemiker. Sammen besluttede de sig for at innovere dansk moderne gin. En højkvalitets økologisk gin.

Den 5. oktober kl. 19.00 kommer Susanna Søberg og giver foredrag om de videnskabelige fund af det kolde vands effekter samt studier i det brune fedt og vinterbadning. Vinterbadning giver – og det er bevist – et løft i hverdagen: bedre humør, fokus og livsglæde, smertelindring og et effektivt forsvar mod infektionssygdomme og åreforkalkning. I en travl og teknificeret hverdag er det lykken at være i kontakt med naturen året rundt.

Susanna Søberg er ph.d-studerende . cand.scient.san og sygeplejerske. Hun har i flere år arbejdet med at udføre kliniske forskningsstudier. Hendes seneste forsøg og forskning har haft fokus på det brune fedt og vinterbadning, og har skrevet bogen ”Hop i havet” – en bog om vinterbadning.