EPP2 kajakkursus

Kajak i Jyllinge Sejlklub

Kajakafdelingen i Jyllinge Sejlklub består af 190 medlemmer og råder over havkajakker og enkelte turkajakker. Vi har gode faciliteter og mange aktive medlemmer. Der er ingen venteliste til vores klub – men du skal opfylde visse betingelser for at blive medlem. Se nærmere her på siden.
Som medlem af kajakklubben har du adgang til at låne alt udstyr, på nær din egen beklædning. Kajak, pagaj, sprayskirt, redningsvest m.m. stiller vi til rådighed.
Kom og ro med i vores naturskønne omgivelser.

Betingelser for at blive medlem

For at blive medlem af kajakafdelingen skal du opfylde følgende betingelser:

• Du skal være fyldt 15 år
  • Du skal kunne svømme mindst 600 meter
  • Du skal have gennemført et nybegynderkursus i havkajak (IPP2 eller EPP2)
  • Du skal både være medlem af Jyllinge Sejlklub og kajakafdelingen
  • Hvis du allerede opfylder disse betingelser kan du kontakte os på kajak@jyllingesejlklub.dk med henblik på optagelse med det samme.

Kajakkursus i Jyllinge sejlklub 2017

Jyllinge sejlklub udbyder ét årligt kajakkursus for nybegyndere i havkajak (IPP 2).

Kurset bliver afholdt på følgende datoer, og der er som udgangspunkt mødepligt hver gang:

• Søndag den 30. april 2017 fra ca. kl. 14:30 (svømmehal)
  • Tirsdag den 16. maj 2017 fra ca. fra kl. 18:00 til ca. 21:00
  • Lørdag den 20. maj 2017 fra ca. fra kl. 9:00 til ca. 16:00
  • Søndag den 21. maj 2017 fra ca. fra kl. 9:00 til ca. 16:00
  • Tirsdag den 23. maj 2017 fra ca. kl. 18:00 til ca. 21:00
  • Tirsdag den 30. maj 2017 fra ca. kl. 18:00 til ca. 21:00
  • Søndag den 11. juni 2017 fra ca. kl. 9:00 til ca. 16:00
  • Lørdag den 16. september 2017 fra ca. kl. 9:00 til ca. 16:00

Alle kan ro havkajak, men det er en klar fordel, at du er i god fysisk form. Derudover skal du være indstillet på, at du kommer i vandet hver gang – også selvom vandet er køligt.

Bemærk at det er en forudsætning for at deltage i kurset, at du ved kursusstart kan dokumentere, at du kan svømme 600 meter.

Der er 20 pladser på årets kursus, og tilmelding sker her på siden efter først til mølle-princippet. Sejlklubbens medlemmer har fortrinsret til kurset.

Tilmeldingen åbner den 1. februar 2017 og er først gældende, når vi har modtaget betaling.

Bemærk at tilmelding er bindende, og at vi som udgangspunkt ikke tilbagebetaler kontingent eller kursusafgift, hvis kursister bliver forhindret i at deltage i kurset eller vælger at afbryde undervejs. Vi foretager dog en konkret vurdering af hver enkelt situation.

Tryk her for at tilmelde dig.

Priser:
For at deltage i kurset skal du være medlem af Jyllinge Sejlklub og kajakafdelingen. Her betaler du for 1 års medlemskab.
Årligt kontingent til Jyllinge Sejlklub inkl.  aktivitetsgebyr til kajakafdelingen = 1.200 kr.
Derudover skal hver kursist betale for selve kajakkurset, som i 2017 koster 1.000 kr.
Du kan derfor forvente en samlet pris på 2.200 kr. + 150 kr. til nøglebrik til klubbens faciliteter.
Du kan se alle vores kontingentsatser her.

Mere info om kajakkursus i Jyllinge:

Svømmeprøve:

Det er en betingelse for at blive medlem af kajakklubben, at man kan svømme mindst 600 meter.
Hvis du skal på kursus hos os skal du derfor tage i svømmehallen og aflægge en svømmeprøve.
Sig ved billetkøb eller til bademesteren, at du skal tage et 600 m svømmebevis til en kajakklub. Så holder de øje med dig og skriver et lille diplom på, at du har gennemført.
I de fleste svømmehaller er det gratis, så I kun skal betale entre.
Svømmebeviset skal fremvises til instruktørerne på første kursusdag.

Beklædning:

Som deltager på vores kajakkursus skal du være klar over, at du kommer i vandet hver gang, der er undervisning – og nogen gange flere gange pr. gang.

Det er derfor vigtigt, at du er fornuftigt påklædt og medbringer rigeligt skiftetøj. Vi gennemgår dette nærmere med årets kursister, men her er nogle gode råd:

Vi anbefaler at være påklædt efter 3-lags-prinippet, da det er de bedste måde at holde sig varm, selvom det er vådt.

Inderst:

• Undgå så vidt muligt bomuld, da det bliver koldt og tungt i vandet.
  • Medbring i stedet skiundertøj (helst i uld) som inderste lag.
  • Hvis I har strømper på, bør de også være i uld.

Mellemlag:

• Vi anbefaler, at vores kursister investerer i en våddragt. Den behøver ikke at være designet særligt til kajakbrug, men det bedste er modellerne “Long John” / “Long Jane”, som har lange ben men ingen ærmer. Disse dragter giver størst mulig bevægelsesfrihed.
  • Medlemmer af Jyllinge kajakklub kan få rabat ved indkøb af kajakudstyr. Årets kursister vil modtage nærmere information herom før kursusstart.

Yderste lag:

• Som yderste lag skal du have noget vindtæt.
  • Det kan eksempelvis være en regnjakke / vindjakke eller du kan investere i en rojakke til kajakbrug.

Fodtøj:

• Du skal sørge for at have nogle sko på, som sidder fast (ikke klip-klappere). Derudover skal det være fodtøj, som må blive vådt.
  • Du kan med fordel købe et par neoprensko, men det er ikke et krav.

Praktiske ting:

Alle kan ro havkajak!

Det er dog en klar fordel, hvis du er i nogenlunde fysisk form. Vi har kursister i alle størrelser, former og aldre – og vores instruktører er vant til at håndtere diversitet. Det er dog vigtigt at påpege, at vores kursister skal igennem et fastlagt pensum for at kunne bestå kurset, og at det medfører en del fysiske øvelser. Vi ser derfor gerne, at vores kursister er i nogenlunde fysisk form.

I havkajak bruger man primært de såkaldte kernemuskler i mave og ryg. Derudover bruges armene, herunder til diverse løft af eksempelvis kajakker.